Проверка на завртките за прицврстување

Завртките за прицврстување или пред или по производството имаат потреба од одредена проверка за формално да се стават во употреба, така што за подобро да се користат завртките за прицврстување, при овие инспекции мора да се биде внимателен, следново е да се воведат некои точки за инспекција за завртките за прицврстување.

Проверка на завртките за прицврстување

Тест на цврстина на адхезија на облогата на завртката за прицврстување

Постојат многу начини да се оцени адхезијата на облогата на основен метал, обично вклучувајќи го следново:

Тест за полирање со триење;

Тест на методот на датотека;

Метод на гребење;

Тест на свиткување;

Тест за термички шок;

Начинот на стискање.

Тест за отпорност на корозија на премази на прицврстувачи и завртки

Методите за тестирање на облогата отпорна на корозија се: тест за атмосферска експлозија;Тест за неутрален прскање со сол (NSS тест);Тест со прскање со ацетат (ASS тест), бакар забрзан тест за прскање со ацетат (CASS тест);Како и тест за корозија на паста од корозија (CORR тест) и тест за корозија со капка раствор;Тест за лужење, тест за корозија со меѓуливање итн.

Метод на проверка на површината на завртката за прицврстување

Површинската проверка на завртките за прицврстување е поделена на два вида, едната е проверка пред позлата по производството на завртките, а другата е проверка по позлата на завртките, односно проверка по стврднувањето на завртките и проверка по површинска обработка на завртки.

Друга проверка на прицврстувачите и завртките

Hebei Dashan Fasteners Co., Ltd е главен фактор за завртки за прицврстување.По производството на завртките за прицврстување, ќе ги провериме димензиите, толеранциите и другите аспекти на завртките пред позлата.За да се види дали ги исполнува националните стандарди или барањата на клиентите.По површинската обработка на завртките, ги проверивме обложените завртки, главно за да ја провериме бојата на облогата, дали има лоши завртки итн.

Сите поранешни фабрички производи се тестирани во целосен опсег за да се обезбеди користење на клиентите, но и да се обезбеди нашата репутација.


Време на објавување: Јуни-03-2019 година